Vissen natuurgebied de Lansing

Ons viswater is voor het grootste deel op een natuurlijke manier ontstaan, her en der zijn er wel doorgangen gemaakt voor een betere doorstroming van het water. Het gebied bestaat uit vele eilandjes en landtongen en het water is overal met elkaar verbonden door smalle slootjes en diepere waterplassen.  Hierdoor is het voor veel verschillende vissoorten een fijn gebied.

Het hele gebied is zo’n 6 ha groot waarvan het meeste water ook goed viswater is. Het hoofdwater is ruim 2 meter diep en de hierop aansluitende waterplas is zo’n 1,5 meter diep. Door de verschillen en diversiteit is het echt uniek te noemen.

Visliefhebbers komen hier graag en omdat het gebied via openbare wegen niet bereikbaar is kun je hier in alle rust komen genieten.

Er zijn eilandjes te huur voor een weekend waar je zelf je tent op kunt zetten. Er is op de parkeerplaats drinkwater en een bootje krijg je bij de eilandhuur mee. Verder is alles off-grid, dus kom goed voorbereid deze kant op en neem alles mee.

Liever zelf geen tent mee nemen maar wel overnachten? Dan hebben we twee hele leuke opties. De Glampingtent of de Tinyhouse kun je huren voor meer gemak bij het vissen.

Het gebied is met veel liefde en passie gecreëerd en we verwachten dat een ieder hier met zorg en respect voor elkaar en de natuur verblijft.

Het consumeren van gevangen vis is niet toegestaan.
Gevangen vis wordt ALTIJD weer teruggezet.

Viswater

Het waterrijke gebied heeft vele bewoners. Karpers, witvis en roofvissen zoals de snoek zijn hier goed vertegenwoordigd.
Een ideale plek om ongestoord te vissen.

Karpervissen

Karpervissen in de vrije natuur is een grote uitdaging. Lukt het jou om een flinke vis te vangen? 35 pond is de zwaarste karper tot nu toe gevangen. 

Vissen

Niet alleen in de Biesbosch maar ook in natuurgebied de Lansing kun je geweldig vissen. 
Het is vrij doorstromend water dus altijd een verrassing welke vis er op dat moment verblijft. 

“Leven als een vis in het water”

(Tijdelijke) huur van een eiland

Er is 1 eilandje beschikbaar om te huren voor een weekend of midweek.

Wil je eens ervaren hoe het is om off-grid in ons natuurgebied te verblijven dan is dit een unieke kans.

Eiland 17 is echt alleen een eilandje, je neemt alles zelf mee van je tent tot je kookgerei, je biotoilet, je stoel en alle slaap en/of visspullen. Je huurt een eiland en een bootje incl visvergunning.

Kosten van vrijdag 13 uur tot zondag 16 uur €175,- voor maximaal 3 personen.

Kort verhuur voor een weekend is van vrijdag 13 uur tot zondag 16 uur. Een midweek is van dinsdag 13 uur tot donderdag 16 uur.

Op een eiland zonder blokhut kunt u een tent opzetten. Alle benodigdheden zoals een kookstelletje, veldbedje, eten drinken neemt u zelf mee. De eilandjes zijn geschikt voor 2 of 3 vissers.

Bij de parkeerplaats is een drinkwater tappunt.

Waar water is… zit vis, ‘t is een mooi gezegde.